Vanlige spørsmål om tannimplantater

Hva koster et implantat behandling?

Før behandlingen starter, foretas en nøye vurdering og kostnadsberegning. Kostnaden for implantatbehandling varierer og avhenger av antall implantater som skal implanteres, ønsket behandling og det nødvendige dentalarbeidet.

Hvordan er behandlingen selv?

1. På første besøk samles informasjon fra bilder, utskrifter og røntgenbilder. Informasjonen avgjør hvilken type behandling som er relevant og deretter operasjonen utføres.

2. Hvilken metode som brukes, avhenger av flere faktorer, som tannhelse, hvor mange tenner det er og hvilke tenner som skal erstattes.

3. Under en vanlig behandling legger tannlegen først implantatet, som deretter heler i kjevebenet i tre til seks måneder. I helbredelsesperioden får du en midlertidig protese til den permanente kronen kan settes inn.

Hvorfor skal jeg velge tannimplantater?

Når rotstrukturen til en naturlig tann mangler, er det en risiko for at kjevebenet vil krympe. Det gjør ansiktet ditt ser eldre ut enn det egentlig er. Med implantater trenger du ikke å bekymre deg for noen løse deler, dentalimplantatene er stabile og komfortable. Det er ikke behov for justering etter innsetting, og et implantat varer vanligvis for livet.

Er det noen risiko med tannimplantater?

Det gjøres en evaluering før behandling for å fastslå at pasientens medisinske tilstand er egnet for generell ortopedisk kirurgi. Pasienter som har medisinske eller andre forhold som kan skape vanskeligheter for eller hindrer helbredelsesprosessen av bein eller bløtt vev (f.eks bindevevssykdommer, steroid terapi, beninfeksjoner, sigarettrøyking) sammen med sin tannlege nøye vurdere den potensielle risiko og fordeler ved tannimplantater.

Er høy alder et problem?

Mange eldre eldre pasienter kan være bekymret for at alderen deres kan være et hinder for dem når det gjelder å dra nytte av alle fordelene ved tannimplantater. Men når det gjelder tannimplantater, er helse en mer avgjørende faktor enn alder. Hvis du er sunn nok til å få en tann utvunnet, er du sannsynligvis sunn nok til å bruke tannimplantater. Tannlegen din vil avgjøre om dentalimplantater passer for deg etter nøye vurdering av helse og tannstatus.

Hvilke fordeler har tannimplantater i forhold til proteser eller tannbørste?

Forbedrer utseendet – Hvis du mister hele tennene (kronen og roten), blir kjevebenet mindre og ansiktet ditt ser eldre ut enn det er. Tannimplantater setter en stopper for dette på en måte som konvensjonelle proteser eller en tannbro ikke kan.

Friske tenner er bevart – Med tradisjonelle tannbroer, er tennene ved siden av de manglende tenner normalt er slipt ned til tannbro skal forankres. Med tannimplantater endres de sunne tennene ofte ikke.

Permanent løsning – Du trenger ikke å bekymre deg for noen løse deler Tannimplantatet er stabilt og behagelig. Ingen justering kreves etter innskuddet. Implantatet varer vanligvis for alltid.

Påvirker tannimplantatet mitt daglige liv?

Tannimplantater føles, ser ut og virker som naturlige tenner. Du kan spise og drikke som vanlig. Men det viktigste er at tannimplantater vanligvis forbedrer livskvaliteten. Folk som har følt flau og bekymret på grunn av sine tannproblemer blir ofte overveldet av hva nye permanente tenner kan gjøre for deres selvtillit.

Ser tennene dine naturlig ut?

Dental implantater er så naturtro som mulig, og det er vanskelig å se forskjellen mellom de nye tennene og dine naturlige tenner.

Kan jeg tygge som vanlig?

Ja, du kommer. Etter en kortere periode med justering blir tygekapasiteten som med vanlige tenner.

Hvor lang tid tar det å sette inn et tannimplantat?

En vanlig behandling tar ca 3-6 måneder. Tannlegen legger først implantatet, som deretter kan helbrede i kjevebenet. I helbredelsesperioden får du en midlertidig protese til den permanente kronen kan settes inn.

Den tiden som kreves avhenger av flere faktorer, for eksempel tannhelse, antall tenner involvert, og hvilke tenner som skal erstattes. Disse faktorene bestemmer også antall besøk kreves av tannlegen i behandlingsperioden.

Er behandlingen smertefull?

Visse ubehag kan oppleves, akkurat som i alle operasjoner. Bare å sette inn et implantat forårsaker vanligvis mindre ubehag enn å sette inn mer. Anestesi og sedasjon blir ofte brukt for å redusere ubehag i løpet av implantatet er satt inn. Spør tannlegen din for å anbefale en annen pasient som allerede har gjennomgått behandling, slik at du kan dra nytte av deres erfaringer.

Hvordan må jeg etter behandling?

Svake innskudd og hevelse i tannkjøttet og bløtvevet etterpå er vanlige. Men vanligvis ubehag, om noen, behandles med vanlige smertestillende. Vanligvis kan du være tilbake på jobb dagen etter.

Hvordan skal jeg ta vare på mine implantater?

Dine nye tenner må tas vare på og kontrolleres jevnlig, akkurat som dine vanlige tenner. Pensle tennene og ankelen

Comments are closed