Et glass om dagen holder tannlegen unna! Drikker rødvin kan forhindre hulrom og tannkjøttsykdom, viser studien

Mens rødvin er kjent for å flekke tennene, kan det ha andre gunstige effekter for munnen din, ifølge en ny studie.

Forskere fra Institutt for matvitenskapelig forskning i Madrid har funnet ut at kjemikalier i vin, kalt polyphenoler, kan være gode for oral helse.

I undersøkelsen så forskerne på virkningen av to rødvin-polyfenoler på bakterier som holder seg til tenner og tannkjøtt og forårsaker plakk, hulrom og periodontale sykdommer.

Det skal bemerkes at testene ble utført på modellgummivev.

Forskerne så på effekten av to rødvin-polyfenoler på bakterier som holder seg til tenner og tannkjøtt og forårsaker plakk, hulrom og periodontale sykdommer (Bilde: Getty)
Deres analyse viste at de to vinpolyfenolene var i stand til å forhindre at bakteriene stakk til tyggegummivevet.

Og når polyfenolene ble kombinert med Streptococcus dentisani, et oralt probiotisk, var de enda bedre å avveie bakteriene.

Mens den fulle mekanismen for hvordan polyfenolene gjør dette, er det uklart, viste forskerne at metabolitter dannet når polyphenolene blir fordøyet i munnen, kan være ansvarlige for noen av effektene.

Men eksperter har advart om at resultatene er svært tidlige, og folk bør ikke ta dem til pålydende.

“Det er ikke noe godt bevis på at drikkevinne i seg selv er generelt god for helsen – tvert imot, tyder flere og flere bevis fra andre kilder på mindre vin eller alkoholholdige drikker, jo mindre er risikoen for sykdomssyklus og jo lavere dødelighet risikoer.

“Folk bør ikke bli lurt til å tenke at vin er bra eller helseproblemer, men mye de vil gjerne høre en slik melding.”

 

Comments are closed