En tredel av tusenårene bare børster tennene en gang om dagen – og de fleste amerikanere vil helst gå uten sex i en måned enn å se en tannlege

En tredjedel av tusenårene børster bare tennene en gang daglig, ifølge en ny studie.

Selv i voksen alder viste forskningen at amerikanerne kan forsømme sin munnhygiene, med 62 prosent rapporterte at de var for redd for å gå til tannlegen.

Hoppe over ritualen lyder ufarlig nok, men å gå uten børsting og tanntråd har vært knyttet til helserisikoer som spenner fra tannkjøttsykdom til demens og til og med erektil dysfunksjon.

Studien, utført av markedsundersøkelsesfirma OnePoll og bestilt av en tannkrem merkevare, legger til nylig arbeid som har identifisert oppsiktsvekkende linker mellom oral hygiene og inntektsforskjell og generelle helse i USA.

The American Dental Association ber bare om at vi dedikerer fire minutter av dagen til å pusse tennene våre.

Men ny forskning tyder på at disse to strekkene på to minutter brukt på oral hygiene er for mye i tusen år å bære.

Børsting og tetning hjelper med å minimere plakett, en klar, klebrig film som bygger opp på tenner og tannkjøtt fra bakterier som lever naturlig i munnen.

Når denne filmen er igjen på tennene for lenge, kan den herdes inn i stygge tarter som trekker flere tann- og tannkjøttskadelige bakterier.

Utsiktene til dårlig ånde, hulrom eller tenner eller tannkjøtt er truende nok, men høyere nivåer av bakterier har også blitt funnet i munnene av demens og kan øke følsomheten for lungebetennelse.

Et voksende bevis på forbindelsen mellom tannkjøttsykdom og hjertesykdom har selv ført til at American Heart Association mener gummisykdom er en tidlig markør for hjerteproblemer.

Når det ble bedt om å sammenligne fryktfaktorene for en rekke medisinske avtaler, sa 62 prosent av amerikanerne at en tur til tannlegen var skremmere enn alle andre – utgående besøk til nevrologer eller kirurger.

I undersøkelsens ‘ville du heller’ -delte, ville en tredjedel av respondentene avstå sex i en måned hvis det innebar å unngå tannlegen, og 19 prosent foretrakk å snakke med en mengde på 50 til en-en-en-gang med en muntlig lege.

Frykten er reell for alle, men litt utbredt blant tusenårene: 24 prosent av personer over 55 sa at de var ubehagelige til tannlegen, og 27 prosent av dem mellom 18 og 34 var.

Men den frykten ser ikke ut til å ha blitt oversatt til hygienisk praksis for å unngå (tilsynelatende) fryktede tannleiser.

Tre i hver tiende årtusen innrømmet at de vanligvis bare børster tennene en gang – noe som ikke gir gode resultater for deres flossing vaner eller livstids oral helse.

Craig Dubitsky, grunnlegger av Hello Products, som sponset forskningen, fortalte Daily Mail Online, lurer på om generasjonens lax holdning til munnhygiene kan være relatert til det faktum at de “tilbringer mindre tid sammen [person] og mer tid sammen online .’

‘Online, du kan forbedre tennene dine, men du kan ikke Photoshop deg selv til god helse,’ sa han.

“Forskning har vist at det er mange sammenhenger mellom oral helse og din generelle helse,” sa doktor Lawrence Fung, en tannlege i Los Angeles.

Comments are closed